header banner
Default

Twee cryptocurrency-handelsplatforms zijn De Digitale Stad Nieuwegein en Binance


Table of Contents

    bitcoin gids

    Binance, een van de meest bekende crypto exchanges ter wereld, is sinds 17 juli uit Nederland vertrokken. Het lukte het populaire crypto handelsplatform namelijk niet om een registratie van de Nederlandsche Bank te bemachtigen. Binance was dus niet legaal actief in Nederland, en er was ook geen vooruitzicht om legaal te kunnen opereren in ons land. Toch had de exchange veel klanten in Nederland, en naar verluidt zouden dit er zelfs 1 miljoen zijn geweest. De strijd om de oud Binance klanten lijkt in de afgelopen maanden te zijn losgebarsten. Andere crypto exchanges vangen die klanten natuurlijk graag op. De vraag is nu waar de voormalig Binance klanten het beste met hun cryptovaluta naartoe kunnen gaan. Hieronder beschouwen we 2 serieuze alternatieven voor de Binance exchange, die goed kunnen volstaan voor cryptohandelaren die cryptovaluta hadden of hebben bij Binance.

    De ByBit exchange als alternatief voor Binance
    Deze keuze tussen Binance of ByBit is snel gemaakt, als je weet dat Binance niet meer beschikbaar is voor Nederlanders. Daarnaast is ByBit ook om andere redenen een goed alternatief voor Binance. Binance kon Nederlandse handelaren namelijk niet bedienen met iDEAL als betaalmethode. Het ByBit platform heeft iDEAL wel als betaaloptie, dankzij een samenwerking met het Nederlandse bedrijf Satos. Dit betekent dat je met ByBit gemakkelijk, goedkoop en erg snel geld kunt storten op je ByBit rekening, om vervolgens crypto aan te schaffen. Veel Nederlanders betalen dan ook graag met iDEAL.

    Goed aan ByBit is ook dat er een enorm aanbod is van cryptovaluta, dat niet onder doet voor het eerdere aanbod van Binance. Je kunt namelijk beleggen in zo’n 800 verschillende cryptovaluta! Zowel de beginnende, kleine handelaren als ervaren, grote handelaren hebben dus meer dan genoeg keuze voor wat betreft te kopen en te verkopen cryptovaluta. Ook qua betrouwbaarheid en veiligheid rankt ByBit even goed als Binance. Op Coingecko hebben beide exchanges een topscore van 10. Ga je met ByBit in zee, dan boet je dus niet in op gebied van betrouwbaarheid en veiligheid die de laatste jaren steeds belangrijker is geworden.

    Wat Binance verder niet heeft, maar ByBit wel, is de mogelijkheid om te handelen via een MetaTrader 4 handelsplatform (afgekort MT4). Dit is een zeer geschikt platform voor ervaren handelaren die zich bezighouden met bijvoorbeeld forexhandel. Daarnaast biedt ByBit ook nog allerlei andere mogelijkheden om te beleggen op de financiële markt, die veel verder gaan dan alleen maar handelen in crypto. Tot slot is het de verwachting dat ByBit wél een registratie gaat krijgen van de Nederlandsche Bank. Op dit moment wordt daar overigens ook aan gewerkt.

    Bitvavo: een crypto exchange van Nederlandse bodem
    Net als ByBit kan ook Bitvavo een goed alternatief zijn voor de 1 miljoen Nederlandse Binance klanten. Bitvavo is bij veel Nederlanders zelfs een stuk bekender dan ByBit. Dat is op zich logisch, want Bitvavo is in tegenstelling tot ByBit een Nederlands bedrijf, dat bovendien haar zetel in onze hoofdstad heeft.

    Het cryptoaanbod van Bitvavo is wat kleiner dan dat van Binance, maar bij Bitvavo kun je zeker ook in de meest bekende crypto’s zoals Bitcoin beleggen (zo’n 200 verschillende in totaal). Dat is voor de meeste handelaren, en zeker voor de niet professionele handelaren onder ons, meer dan voldoende. Wat ook moet worden genoemd is dat Bitvavo een Nederlandstalige website heeft, en een Nederlandse klantenservice. Binance had dat niet. Dit is een belangrijk voordeel van Bitvavo ten opzichte van Binance. Anders dan Binance en ByBit heeft Bitvavo wel een registratie van de Nederlandsche Bank. Dit betekent dus dat er extra veiligheidswaarborgen zijn voor klanten. Zo is er een aparte Stichting in het leven geroepen die de Euro tegoeden van klanten beheert.

    Een groot nadeel van Binance ten opzichte van Bitvavo is verder dat Binance een ‘crypto only’ exchange is. Je kunt je handelsrekening alleen voorzien van Bitcoin, die je vervolgens moet omzetten naar andere cryptovaluta. Bij Bitvavo kun je dus net als bij ByBit wel via je bankrekening geld (Euro’s) storten op je handelsrekening, en deze vervolgens in crypto omzetten. Je hoeft dus niet per se Bitcoin te bezitten. Bij Binance kon je dus geen euro’s storten op je handelsrekening.

    Sources


    Article information

    Author: Lori Benson

    Last Updated: 1698457203

    Views: 1050

    Rating: 3.6 / 5 (119 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Lori Benson

    Birthday: 1971-06-16

    Address: PSC 4269, Box 3485, APO AE 76623

    Phone: +4083557446124840

    Job: Investment Banker

    Hobby: Gardening, Cross-Stitching, Magic Tricks, Role-Playing Games, Gardening, Mountain Climbing, Tennis

    Introduction: My name is Lori Benson, I am a ingenious, candid, forthright, resolute, treasured, honest, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.