header banner
Default

Negative sentiment voorspelt een stijging van de koers van Bitcoin


De afgelopen dagen is de bitcoin koers plotseling flink gestegen. Soms is de reden van een koersbeweging achterhalen koffiedik kijken, maar in dit geval lijkt marktsentiment een belangrijke rol te spelen. Handelaren zijn namelijk zó bearish dat de koers maar één richting op lijkt te kunnen gaan. Ook voor de komende dagen en wellicht zelfs weken zou dat kunnen gelden.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin koers kan nog verder stijgen

Dat concludeert crypto-analysebureau Santiment op basis van marktgegevens. Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) verklaart Santiment dat handelaren extreem short zijn op bitcoin (BTC) en dus mikken op een dalende prijs. Hierdoor is de funding rate negatief; handelaren die short (bearish) zijn betalen nu handelaren die long (bullish) zijn.

Het open interest aan de short-kant is nu zó hoog dat de kans groot is dat de koers nu juist gaat stijgen. Want in financiële markten gebeurt vaak het tegenovergestelde van wat je verwacht. Pas sinds 12 september kregen de beren de overhand, afgaande op de data van Santiment. Met name rond eind augustus waren handelaren juist bullish, maar dat resulteerde in een snelle daling van de koers. Nu zou juist het tegenovergestelde kunnen gebeuren.

Het is namelijk mogelijk dat handelaren met short-posities binnenkort gedwongen zijn om hun posities te sluiten. Dat betekent dat ze automatisch long moeten gaan op bitcoin. Als genoeg handelaren dat doen, dan zou dat kunnen leiden tot een zogeheten short squeeze, waardoor de prijs soms explosief kan stijgen.

📊 #Bitcoin traders are aggressively shorting on both #Deribit and #Binance, making potential liquidations more likely to boost prices. $BTC’s price is +4% since the increase in shorting began to appear last week. This has a good probability of continuing. https://t.co/c8eTpAxIoP pic.twitter.com/8REpjp2rtx

— Santiment (@santimentfeed) September 20, 2023

Bitcoin nieuws overwegend positief

VIDEO: Ultimate Bitcoin Price Predictions for 2023, 2024, 2025 and 2026!!! (With PROOF!)
Thomas Kralow

Ook ander nieuws wijst op verdere koersstijgingen. Zo bleek begin september dat er opvallend weinig bitcoin op crypto exchanges te vinden is, handelaren hebben alles al opgekocht en verplaatst naar hun eigen wallets.

Trouwe bitcoin-handelaren hebben sinds afgelopen maart bovendien alleen maar bijgekocht. Met name actieve handelaren waren dus de oorzaak van de koersdalingen.

Sources


Article information

Author: William Wise

Last Updated: 1698087482

Views: 982

Rating: 4 / 5 (97 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: William Wise

Birthday: 1990-10-10

Address: 185 John Drives, South Samuelfort, ND 00653

Phone: +4297195480273481

Job: Urban Planner

Hobby: Skiing, Puzzle Solving, Skydiving, Fishing, Billiards, Geocaching, Board Games

Introduction: My name is William Wise, I am a dear, important, forthright, tenacious, skilled, transparent, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.