header banner
Default

Vandaag moet Binance zijn activiteiten in Nederland stoppen


Financieel17 jul '23 07:38Aangepast op 17 jul '23 08:44

Bitcoinbedrijf Binance moet vandaag zijn activiteiten in Nederland staken. Het kreeg eerder al een boete omdat het zonder licentie van De Nederlandsche Bank (DNB) in Nederland opereerde. 'Voor Nederlandse bitcoinspelers is dit een goede zaak', zegt Patrick van der Meijde van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Al vermoedt hij dat Binance broedt op een terugkeer naar de Nederlandse markt.

Eigenlijk had Binance, opgericht in Hongkong en geregistreerd op de Kaaimaneilanden, zich al in 2020 moeten registreren voor de Nederlandse markt, maar dat heeft het nooit gedaan. Toch bleef het actief in Nederland, illegaal dus. Daarvoor kreeg het eerder al eens een boete van 3,3 miljoen van de DNB. Maar na vandaag moet het bedrijf dus echt vertrekken.

‘Het enige wat klanten nog kunnen doen is hun tegoeden opnemen en die overbrengen naar een andere speler’
Patrick van der Meijde van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland

'Nederlandse klanten kunnen niet meer verhandelen', specificeert voorzitter Van der Meijde van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. 'Het enige wat ze nog kunnen doen is hun tegoeden opnemen en die overbrengen naar een andere speler. Zoals een Nederlandse speler die wel geregistreerd is.' Binance heeft een overeenkomst met het Nederlandse Coinmerce. Daar krijgen vertrekkende klanten een pop-up van te zien.

Zhao Changpeng, een van de oprichters van Binance. Het bedrijf moet vandaag vertrekken uit Nederland maar zou al broeden op een terugkeer.
Zhao Changpeng, een van de oprichters van Binance. Het bedrijf moet vandaag vertrekken uit Nederland maar zou al broeden op een terugkeer. (ANP / Zuma Press)

Voldoende keuze uit alternatieven

VIDEO: Binance stopt in Nederland, dit moet je doen [afl 240]
eenrijkerleven

Volgens Van der Meijde is er genoeg keuze uit alternatieven. 'Het vertrek van Binance hoeft geen heel groot probleem te zijn voor de Nederlandse klanten.' Hij verwacht ook niet dat mensen uit de crypto stappen doordat Binance ermee stopt. 'Ik denk niet dat het onder de streep dus erg veel uitmaakt.'

Lees ook | Binance sluit deuren in Nederland na DNB-besluit

Hij noemt het zelfs een goede zaak voor Nederlandse bitcoinbedrijven. 'Voor hen is het goed dat Binance eindelijk lijkt te luisteren naar DNB.' De verwachting is volgens de voorzitter wel dat het bedrijf in de toekomst weer terugkeert. 'Binnen anderhalf jaar komt er nieuwe Europese wetgeving waarbij die bedrijven zich niet meer in elk land moeten registreren. Registratie in één lidstaat volstaat om in de hele EU actief te mogen zijn. De verwachting is dat Binance daar nu al op aan het voorsorteren is.'


Deel dit artikel

VIDEO: BINANCE VERLAAT NEDERLAND | Wat nu? | Tips & Nieuws
Elroy Ryon - Crypto & Investeren

Gerelateerde artikelen

VIDEO: BINANCE STOPT IN NEDERLAND 🚨🇳🇱
WijsGeld

Sources


Article information

Author: Mr. Terry Baker Jr.

Last Updated: 1699173722

Views: 1042

Rating: 4.1 / 5 (66 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. Terry Baker Jr.

Birthday: 2023-09-02

Address: 30531 Allen Crossroad, Port Angela, AL 84915

Phone: +4400163527408828

Job: Computer Programmer

Hobby: Sailing, Hiking, Photography, Web Development, Yoga, Drone Flying, Singing

Introduction: My name is Mr. Terry Baker Jr., I am a enterprising, lively, venturesome, Precious, ingenious, exquisite, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.